STAKING HUISARTSEN 1 JULI 2022

Op vrijdag 1 juli is de praktijk uitsluitend tot 12.00 uur bereikbaar voor spoed. Na 12.00 uur is alle spoed via de huisartsenpost. Bereikbaar op 0181 62 70 55. Op deze dag is er ook geen inloopsspreekuur.

Wij danken voor uw bergrip.

In de week van 27 juni tot en met 1 juli 2022 wordt er een week vol huisartsengeluid georganiseerd. Huisartsen willen minister, politiek en zorgverzekeraars zoveel mogelijk huisartsenverhalen laten horen.

Waarom acties op dit moment?
De problemen zijn niet gisteren ontstaan en we weten ook dat ze niet morgen allemaal opgelost zullen zijn, maar we staan wel op een keerpunt. In de huisartsenzorg zitten veel huisartsen en medewerkers aan de grens van wat ze aankunnen of zijn al over die grens heen. Op dit moment worden nieuwe plannen gemaakt voor de zorg voor de komende jaren en worden de bijbehorende financiële middelen verdeeld. We willen in die plannen concrete stappen zien waarmee de druk op de huisartsenzorg op de korte en langere termijn wordt verlicht.

Er moeten concrete afspraken komen, zodat we als huisartsen meer tijd voor het gesprek met onze patiënten krijgen en er geen nieuwe taken bij krijgen. En we willen duidelijke afspraken over de beschikbaarheid van andere zorgverleners en het sociaal domein, zodat patiënten na verwijzing van de huisarts ook daar tijdig geholpen worden.

Wij beseffen dat wij ook een beroep doen op u als onze patiënt. Wij willen vragen om uw begrip zodat wij als praktijk zorg kunnen blijven leveren waarbij u als patiënt voorop blijft staan.