Praktijkinformatie

Tegenwoordig worden de patiënten niet alleen maar door de eigen huisarts gezien. De doktersassistente en praktijkondersteuners geven op diverse vlakken de huisarts ondersteuning.

Doktersassistente
De functie van doktersassistente, die voorheen voornamelijk een receptie- en telefoonfunctie bekleedde, heeft zich ontwikkeld tot een medisch inhoudelijke baan met een veelzijdig en afwisselend takenpakket.

Onze doktersassistentes staan u graag te woord. Zij geven u (telefonisch) advies op allerlei medisch gebied, maken uw afspraken voor het spreekuur, huisbezoek en het telefonisch spreekuur. Daarnaast kunt u terecht bij de assistenten voor herhaalrecepten en uitslagen van bijvoorbeeld laboratorium- en röntgenonderzoeken.

Naast de adviserende functie houden de praktijkassistenten tevens hun eigen spreekuren waarvoor u een afspraak dient te maken. Hier worden o.a. uitstrijkjes gemaakt, bloed afgenomen, injecties gegeven, oren uitgespoten, hartfilmpjes/ECG’s gemaakt, hechtingen verwijderd, urine- en kweekonderzoek afgenomen, bloeddruk gemeten, wratten aangestipt, wonden verbonden, longfunctie onderzoek gedaan; kortom een veelheid aan taken.

Praktijkondersteuning Huisartsenzorg (POH)

In onze praktijk werkt een Praktijkondersteuner met een verpleegkundige achtergrond

POH

Onder supervisie van de huisartsen begeleidt de POH-S patiënten met chronische aandoeningen, zoals suikerziekte, longaandoeningen, hart- en vaatziekten en speciale ouderenproblematiek.